Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

THK Erdek'te 1438 deri topladı

THK Erdek

Yıllardır kurban derisi bağışı alan Türk Hava Kurumu (THK) bu seneki Kurban Bayramında ilçemizde toplam 1438 adet deri topladı.

Yıllardır kurban derisi bağışı alan Türk Hava Kurumu (THK) bu seneki Kurban Bayramında ilçemizde toplam 1438 adet deri topladı.
Hükümetin demokratikleşme paketi içinde yer alan `kurban derileri bağışlarında vatandaşların özgür iradesine bırakan kararı sonrası, bu seneki bayramda az sayıda deri toplayacağı öne sürülen Türk Hava Kurumu (THK) Erdek Şubesi`nin, gerçekleştirdiği profesyonel çalışmalarıyla Erdek, Ocaklar ve Karşıyaka Beldeleri ile bağlı tüm köylerden toplam 1438 adet deri topladığı bildirildi.         
Kurban Bayramı`nda Türkiye genelinde kurban derisi toplama görevini ilçemizde de başarıyla yürüten THK Kurumu Erdek`te de THK Şubesi aracılığıyla deri toplama faaliyetini gerçekleştirirken, bu yıl merkez ve çevresinde 1438 adet kurban derisi topladı.
THK Erdek Şube Başkanı Vedat Özgen, bu yıl toplanan kurban derilerinin kendi kurumları dışında başka kurumlarla paylaşılmayacağını açıkladı.
Kurban derileri bağışlarının serbest bırakılması yönünde alınan karara rağmen tüm bayram süresince devam edilen çalışmaların 7 araçla yürütüldüğünü belirten THK Erdek Şubesi Başkanı Vedat Özgen, Koyun derisi 950, keçi derisi 443, sığır derisi 45 adet olmak üzere toplam 1438 deri topladıklarını ifade etti.
Deri bağışları için Türk Hava Kurumu`nu tercih eden tüm vatandaşlara teşekkür eden Özgen, bu sene toplanan derilerden elde edilen gelirin THK`nun hizmetlerinde kullanılacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false